joi, 9 iunie 2011

Sport! Povestea tragica a stadionului pe care se va juca Paraguay - Romania!

Amicalul dintre România şi Paraguay va fi găzduit de El Stadion de los Defensores del Chaco (stadionul apărătorilor lui Chaco, numit aşa în memoria soldaţilor morţi în Războiul Chaco, purtat între Paraguay şi Bolivia, pentru regiunea cu acelaşi nume ce aparţine acum Paraguay-ului).




Stadionul inaugurat în 1917 are 37.000 de locuri şi a fost renovat de trei ori, ultima dată în 2007. Doi ani mai tîrziu, pe el s-a petrecut un eveniment tragic, o bucata de ciment căzînd de la 7 metri peste un grup de poliţişti, omorînd doi şi rănind cinci. Interesant este că stadionul din Asuncion fusese omologat deFIFA cu doar un an în urmă, forul fotbalistic hotărînd că arena din capitala Paraguayului este în condiţii optime şi poate găzdui meciuri de cel mai înalt nivel.

Pe această arenă nu joacă nici o echipă de club, stadionul fiind folosit doar pentru evenimentele internaţionale la care participă reprezentativa de fotbal a Paraguayului.

Adevărul informează că, sîmbătă seara se va afla în tribune, pentru a susţine echipa Paraguay-ului, şi preşedintele Fernando Lugo, alături vicepreşedintele Federico Franco. 

Ei se află într-un război pe faţă, ultimul ameninţînd că-l va împuşca pe actualul conducător dacă va mai îndrăzni să candideze pentru un nou mandat.



Sursa: Gazeta Sporturilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu