Ştim că nucile sunt bogate în grăsimi, însă nu ştim că acestea sunt grasimi esentiale. Vitaminele B, E, calciul, magneziul şi zincul te ajută să scapi de kilogramele nedorite, dar şi de stres.
Atenţie însă: nucile şi seminţele trebuie consumate crude, şi nu prăjite. Putem alege să mâncăm, pe lângă nuci, migdale, alune de pădure, caju, nuci braziliene, seminţe de in, de dovleac, de floarea soarelui sau de mac.
Acestea pot fi consumate în cantităţi de până la 250 de grame, dar pot fi integrate şi în diverse feluri de mâncare sau asociate cu diferite tipuri de brânzeturi.
Dieta cu nuci şi seminţe este una de inspiraţie mediteraneană şi este recomandată de mulţi nutriţionişti. Nucile şi seminţele sunt considerate alimente extraordinar de benefice pentru sanatate: reduc kilogramele în timp scurt , riscul de boli cardiovasculare, colesterolul, regleaza tranzitul intestinal, previn marirea prostate (in special semintele de dovleac), promoveaza sănătatea pielii şi articulaţiilor.
Valori nutritive
30 g de nuci contin 190 de calorii, 4 g de proteine, 18 g de lipide (doar 1,5 g de lipide saturate), 0 mg de colesterol, 2 g de fibre.
30 g de migdale contin 160 de calorii, 6 g de proteine, 14 g de lipide (1 g de lipide saturate), 0 mg de colesterol, 3 g de fibre.
30 g de migdale contin 160 de calorii, 6 g de proteine, 14 g de lipide (1 g de lipide saturate), 0 mg de colesterol, 3 g de fibre.
Sursa: Click
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu